AAA

EKONOMIJA | 30.11.2022 13:50 > 30.11 14:33

Kineski Junan podstiče kafe-turizam

  • Foto: Xinhua/Cao Mengyao
  • Foto: Cao Mengjao

Kulturne i turističke vlasti jugozapadne kineske provincije Junan nedavno su pokrenule šest turističkih ruta u pokušaju da dodatno podstaknu visokokvalitetni razvoj turizma vezano za kafu.

Turističke rute pokrivaju sedam glavnih baza za proizvodnju kafe u Junanu, uključujući Baošan, Pu'ersavetujem uzeti lupu  i Dali, piše Sinhua.lup
"Sezona je berbe kafe i turisti mogu da saznaju o celom procesu od branja zrna kafe do pranja i sušenja. Oni čak mogu da samelju kafu i naprave šoljicu kafe sopstvenim rukama tokom putovanja", rekao je Điang Daoping, vođa ture iz udruženja turistiKočkih vodiča Kunminga, glavnog grada Junana.

Sa velikom multietničkom populacijom, Junan je dom bogatih turističkih resursa kao što su slikoviti pejzaži i glavna oblast proizvodnje čaja i kafe u Kini.

Pokrajina je ubrzala integrisani razvoj poljoprivrede, kulture i turizma na temu kafe.

U 2021. godini, površina plantaža kafe u pokrajini dostigla je 93.333 hektara, dajući više od 100.000 tona zrna kafe. Vrednost proizvodnje celog industrijskog lanca dostigla je 31,63 milijarde juana (oko 4,4 milijarde američkih dolara).


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.