AAA

EKONOMIJA | 13.01.2017 15:40 > 13.01 15:48

I Reno pod istragom zbog emisije izduvnih gasova

Reagujući na informaciju da su Francuske vlasti počele istragu, Reno je danas u saopštenju insisistirao da njihova dizel vozila nemaju softver za varanje na testovima emisije izduvnih gasova.

U saopštenju se kaže da se Reno, čije su deonice već pale na svetskom tržištu, pridržava svih francuskih i evropskih zakona.

Iz kancelarije tužilaštva u Parizu saopšteno je da su tri sudije otvorile istragu, kojom će ispitati praksu Renoa vezanu za izduvne gasovo, kao i da li su "proizvodili robu koja je opasna po ljudsko zdravlje."

Ova istraga otvorena je nakon preliminarne istrage Odeljenja za prevare Ministarstva ekonomije, čiji su rezultati predati tužilaštvu u novembru.

Francuske vlasti su pretražile prostorije kompanije Reno jer je prošle godine otkriveno da je Folksvagen koristio softver za lažiranje rezultata testa emisije izduvnih gasova u Americi.

Reno je 2016. godine povukao 15 hiljada vozila zbog toga što su emitovala povišene nivoe štetnih gasova, ali je kompanija insistirala da nije namerno učinila ništa loše.

Izvršni direktor Reno-Nisana Karlos Gosn (Carlos Ghosn) rekao je da će uprkos skandalu s Folksvagenom, Reno nastaviti da razvija dizel tehnologiju, posebno za džipove i druge skuplje modele.

Francusko tužilaštvo odvojeno istražuje Folksvagen.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.