AAA

SVET | 13.11.2016 19:15 > 13.11 20:13

Tramp obećao da će proterati oko tri miliona ilegalnih imigranata

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će proterati oko tri miliona ilegalnih imigranata, u intervjuu američkoj televizijskoj mreži Si-Bi-Es (CBS) koja je danas emitovala delove njegove izjave date u petak.

"Evo šta ćemo uraditi. Svi oni koji su kriminalci, imaju policijske dosijee, koji pripadaju nekim bandama, koji su šverceri droge, a verujem da ih ima dva a možda i tri miliona, biće vraćeni svojim zemljama ili će biti poslati u zatvor. Proteraćemo ih iz naše zemlje jer su ovde ilegalno", rekao je Tramp u emisiji "60 minuta" koju će CBS u nedelju uveče emitovati u celini.

Tramp, koji se vratio svojoj tvrdoj liniji iz predizborne kampanje, potvrdio je da želi da se sagradi zid na granici s Meksikom da bi ograničio ilegalnu imigraciju.

Novi predsednik SAD naveo je da će možda na pojedinim mestima na granici biti podignuta ograda, ali da bi zid bio "mnogo prikladniji".

Tramp je tokom predizborne kampanje obećao da će izgraditi zid na granici s Meksikom i da će izgradnju zida finansirati Meksiko.

On je tada takodje rekao da će prvog dana boravka u Beloj kući proterati oko dva miliona "kriminalaca" koji nemaju regulisani status u SAD.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.