AAA

SVET | 07.02.2017 10:15 > 07.02 10:35

Saradnja SAD i Rusije dobra za Siriju i svet

Predsednik Sirije Bašar el Asad izjavio je da saradnja SAD i Rusije može biti korisna za Siriju i ceo svet, ali da je prerano procenjivati da li je nova američka administracija spremna za takvu saradnju.

"Ono što smo čuli iz izjava (Donalda) Trampa tokom i posle (izborne) kampanje je obećavajuće što se tiče prioriteta borbe protiv terorista i Islamske države. To je ono što smo tražili proteklih šest godina", izjavio je Asad u intervjuu za belgijski medij, koji je danas objavljen na sajtu sirijske agencije Sana.

Asad je rekao da treba sačekati i da je još "rano očekivati bilo šta praktično", preneo je Tass.

"Mislimo da će saradnja SAD i Rusije biti pozitivna za ostatak sveta, uključujući Siriju", rekao je Asad.

Sirijski predsednik je rekao i da se u cilju odbrane naroda od Islamske države, kao i saveznika Al Kaide i Al Nusra Fronta mogu koristiti sva sredstva i da je "ustavna i zakonska obaveza" vlade i oružanih snaga da se bore protiv terorizma, preneo je Sputnjik.

Prekid vatre koji je stupio na snagu krajem decembra i dalje se poštuje, rekao je Asad, ocenivši da se kršenja primirja "ponekad mogu desiti na individualnom nivou", ali da to ne znači da je krešenje politika vlade ili bilo koje druge strane.

Asad je dodao i da misli da će se mirovni pregovori u Astani nastaviti, istakavši da se mir može postići borbom protiv terorizma, zaustavljanjem logističke podrške teroristima i pokretanjem dijaloga izmedju Sirijaca o budućnosti njihove zemlje.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.