AAA

POLITIKA | 13.04.2017 14:10 > 13.04 14:59

Janković formira pokret

Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je danas da će narednih dana formirati pokret u kome će biti stranke, organizacije i pojedinci koju su podržali njegovu kandidaturu.

Janković je na konferenciji za novinare rekao da je to odgovor na silu koju primenjuje Aleksandar Vučić.

On je rekao da će deo te organizacije biti oni koji su mu dali podršku na predsedničkim izborima, a da će Demokratska stranka nastaviti i dalje da paralelno i samostalno deluje, ali u istom pravcu i promovišući iste vrednosti.

Janković je kazao da je Nova stranka od samog početka dala podršku pokretu i da ne vidi zašto i u budućnosti ne bi bila uz njega.

"Aleksandar Vučić je ugasio i isključio institucije i naš zajednički odgovor treba da bude vraćanje institucija u život", rekao je Janković.

Na pitanje da li je pričao sa Vukom Jeremićem on je kazao da je sa njim u kontaktu ali da nisu razgovarali o objedinjavanju.

Janković je rekao da će pokret učestvovati u svim narednim izborima na svim nivoima.

Upitan da li ga interesuje pozicija gradonačelnika Beograda, Janković je rekao da on sebe ne vidi na tom mestu  i da ima puno ljudi koji svojim kvalitetima i sposobnostima prevazilaze njegove.

Janković je naveo da će Vučić biti predsednik države ali samo zato što je silom prisvojio izbornu volju gradjana i suspendovao demokratiju.

On je dodao da Vučić neće biti biti legitiman predstavnik države zbog sile koju primenjuje nad medijima, institucijama, Skupštinom i zbog finansijske sile, kao i sile tokom izbornog dana i brojanja glasova.

Janković je rekao da ne tvrdi da je osvojio više glasova od Vučića, ali smatra da je Vučić gradjane Srbije lišio drugog kruga.

Kako je kazao, predstavnici njegov izbornog štaba u Republičkoj izbornoj komisiji neće glasati za rezultate izbora, kao i da on nije za bojkot rada Skupštine.

Upitan o protestima širom Srbije  Janković je rekao da podržava protest onih koji su rekli ne diktaturi i da poštuje želju organizatora da im se ne pridružuju političke stranke i političke organizacije.

Janković je na konferenciji za novinare nije odgovarao na pitanja novinara Pinka i Studija B jer, kako je rekao predstavnik njegove pres službe, nakon svih uvreda i neistina u tim medijima bilo bi besmisleno odgovarati na pitanja.

KOMENTARI

Broj komentara : 2

dule prištinac14/04/2017 12:01

- Da, formira "Pokret za prevare i obmane" jer se u takvim stvarima već dokazao. Nego, onog trenutka kad formira ...pokret/stranku, trebalo bi mu uručiti otkaz. Nema potrebe da ga Država više izdržava. - A raznim "DS-ovima" želim sve najbolje - opet su ispali politički naivci i budale...političke...

sem13/04/2017 17:19

DA LI SU OVAKVI USLOVI PRED IZBORE MOGUCI NPR. U NEMACKOJ.GOSPODIN GABRIJEL NAS TRETIRA KAO DA SMO NEKO PLEME. ONI NAS KAO NAROD PREZIRU. VOLE SAMO MARIONETE.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.