AAA

IZBORI-2018 | 31.01.2018 16:55

RTS pozvao opoziciju na sastanak o poštovanju zakona u izveštavanju o kampanji

Upravni odbor Radio-televizije Srbije (RTS) predložio je danas opozicionim strankama koje su ranije tražile "otvaranje medijskog prostora na javnom servisu zbog objektivnog i profesionalnog informisanja gradjana", da u subotu, 3. februara održe sastanak na kome bi se utvrdili konkretni koraci ka poboljšanju stanja i poštovanju medijskih zakona.

Odgovarajući na dopis 13 opozicionih stranaka i pokreta koji su ranije ocenili da javni servis "ne ispunjava zakonsku dužnost objektivnog i nepristrasnog informisanja", Upravni odbor RTS-a je na sednici održanoj 16. januara zatražio od Programskog saveta javnog servisa da u skladu sa svojim zakonskim obavezama, "ispita da li RTS sprovodi programska načela i obaveze utvrdjene zakonom i da o tome obavesti UO".
"Na sednici je zaključeno da će RTS, svestan svojih zakonskih obaveza, i ovoga puta pratiti kampanju i predstavljanje stranaka u okviru zakonom predvidjenih obaveza", navodi se u odgovoru koji je potpisao predsednik Upravnog odbora RTS-a Vladimir Vuletić.

On je predstavnicima opozicionih stranaka i pokreta predložio da sastanak bude održan u subotu, 3. februara u 12 časova u sedištu RTS-a u Takovskoj 10.

Predstavnici 13 opozicionih organizacija podneli su 12. januara Radio televiziji Srbije (RTS) i Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zahteve kojima traže poštovanje medijskih zakona i standarda, odnosno otvaranje medijskog prostora zbog objektivnog i profesionalnog informisanja gradjana.

U dopisu upućenom RTS-u, opozicija je zatražila sastanak sa Upravnim odborom javnog servisa, kako bi se "utvrdili konkretni koraci ka poboljšanju stanja i poštovanju zakona".

Opozicija je tada upozorila da će se, ukoliko ne dodje do sastanka i "upodobljavanja programa propisanim medijskim standardima", obratiti domaćoj i medjunarodnoj javnosti i "pozvati na odgovarajuće akcije".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.