AAA

IZBORI-2018 | 13.02.2018 14:50 > 13.02 15:04

Jovanović (Narodna): SNS kroz rekonstrukciju ulica pljačka Beogradjane

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je "sramno" što je prošlogodišnja rekonstrukcija Ruzveltove ulice u centru Beograda, u dužini od dva kilometra koštala čak 10 miliona evra.

"To je cena izgradnje dva kilometra autoputa u punom profilu, što znači da se odigrala klasična pljačka Beogradjana", rekao je Jovanović u razgovoru s gradjanima u Ruzveltovoj.

Jovanović je rekao da Srpska napredna stranka planira "još veću pljačku" u naredne tri godine, time što je, po ceni od 28 miliona evra, predvidjena rekonstrukcija čitavog poteza od Vukovog spomenika do Kalemgedana, odnosno četiri spojene ulice Kraljice Marije, Dvadesetsedmog marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana.

"Budući da su to samo tri kilometra, to znači da SNS planira najskuplju rekonstrukciju u istoriji Evrope od Drugog svetskog rata do danas", ocenio je Jovanović.

Jovanović je naveo da takva "raskopavanja Beograda" predstavljaju "klasično ispumpavanje novca" poreskih obveznika iz gradskog budžeta, čime se grad i njegovi stanovnici "zakucavaju u siromaštvo".

"Naša lista 'Dragan Djilas Beograd odlučuje, ljudi pobedjuju' garantuje da će iskoreniti korupciju koja na ovakav način davi Beograd i da ćemo milione evra koji se odlivaju na provizije, uložiti u bolji život Beogradjana od besplatnih vrtića do stambenog dodatka za mlade bračne parove", rekao je Jovanović.

Kandidatkinja Narodne stranke na listi oko Djilasa, saobraćajna inženjerka Marina Lipovac Tanasković, rekla je da je pri rekonstrukciji Ruzveltove ulice, pored cene, veliki problem i kvalitet radova, jer se beton raspao na prvom mrazu, plato kod Vukovog spomenika "nije ni dotaknut", nije uradjen parking pored Novog groblja, a šahtovi su postavljeni posred kolovoza.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.