AAA

IZBORI-2018 | 13.02.2018 15:30 > 13.02 15:35

Zorana Mihajlović o Inicijativi 'Ne da(vi)mo Beograd': Priželjkuju da se grad guši u smeću

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović poručila je danas da se blokadama ne rešava problem deponije u Vinči koji traje 40 godina i da su samo oni koji žele da žive u prošlosti protiv toga da Beograd dobije uredjenu deponiju.

"Hoćete da Beograd i Beogradjani žive u djubretu? Mi to nećemo! Želimo Beograd koji je čist i uredjen, i u kojem se rešavaju problemi koji nisu bili rešeni prethodnih 50 godina, od vodovoda i kanalizacije, preko lokalnih puteva, do višedecenijskog problema deponije u Vinči", napisala je u saopštenju Mihajlović povodom jučerašnje akcije Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" pred lokalne izbore da na jedan sat blokira ulaz u deponiju u Vinči.

"Oni koji danas organizuju blokade i protestuju protiv svega što Grad preduzima da reši nasledjeni problem decenije u Vinči, kao da priželjkuju da se prestonica Srbije narednih sto godina guši u smeću umesto da se, kao svuda u Evropi, otpad preradjuje i uz to koristi za proizvodnju toplotne energije kojom će se grejati domaćinstva, škole i bolnice", kazala je Mihajlović.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" smatra da privatizacija deponije u Vinči i izgradnja spalionice donose ogromne finansijske obaveze i gubitak za grad Beograd, a povećavaju ekološki problem.

Mihajlović je dodala da su poslednje četiri godine vlasti Beograda i Vlada Srbije pripremale i u "otvorenom i transparentnom" postupku sprovele javni poziv za javno-privatno partnersto za uredjenje deponije u Vinči, a to je podržala Evropska investiciona banka.

Podsetila je da je Beograd prošle godine imao više od milion turista i da se ne sme dozvoliti da "bude metropola sa najvećom deponijom u Evropi".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.