AAA

IZBORI-2018 | 13.02.2018 20:05

Nova stranka traži ostavke ministara odbrane i policije zbog hapšenja oficira VS

Nova stranka tražila je večeras ostavke ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova, Aleksandra Vulina i Nebojše Stefanovića, čime bi jasno dali do znanja da ne stoje iza maltretiranja časnih vojnih lica i zloupotrebe policije i vlasti u "svrhe Aleksandra Vučića i njegove stranačke kamarile".

Vojni sindikat Srbije ranije je saopštio da je kapetan V.M. priveden u Policijsku stanicu Zvezdara zbog navodnog nasilničkog ponašanja, posle verbalnog sukoba s aktivistima Srpske napredne stranke koji su mu došli na vrata sa spiskom za evidenciju sigurnih glasova uoči predstojećih izbora.

Kapetan V.M. je tražio da vidi spisak i upitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici, pri čemu je od njih vredjan, a posle i prijavljen, te lišen slobode, podsećaju iz Nove.

Nova stranka zahteva od policije da odmah reaguje po službenoj dužnosti i podnese krivičnu prijavu protiv predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića zbog zloupotrebe službenog položaja i podsticanja drugih lica na krivično delo, "budući da aktivisti SNS rade ono što im naloži partijski šef".

Ta stranka navodi da prijavu protiv Aleksandra Vučića, kao ovlašćenog lica i zakonskog zastupnika SNS, policija mora podneti i ispitati ga, kako bi došla do saznanja odakle aktivistima birački spiskovi, jer se samo na njima nalaze popisani svi članovi jednog domaćinstva.

Stranka Zorana Živkovića navodi da je zabrinuta i zbog toga što su režimski mediji već počeli satanizaciju kapetana V.M. koji je u službi više puta pohvaljivan i nagradjivan i koji radi na najodgovornijim dužnostima u sistemu odbrane.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.