AAA

IZBORI-2018 | 14.02.2018 19:10

Dveri najoštrije osudjuju hapšenje pripadnika Vojske Srbije

Srpski pokret Dveri najoštrije je večeras osudio hapšenje oficira i upitao da li je to pokušaj zastrašivanja pripadnika Vojske Srbije i najava šta će se zapravo dešavati sa svima koji ne podržavaju politiku Srpske napredne stranke.

Narodni poslanik Dveri Zoran Radojičić je u pisanoj izjavi pitao kako će i da li će ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković reagovati kako bi zaštitili kapetana Vojske Srbije.
"Ako je tačno da je uhapšenom kapetanu VS koji je do sada, prema tvrdnjama njegovih kolega, više puta nagradjivan i pohvaljivan zbog uspešnog izvršavanja odgovornih zadataka – odredjeno zadržavanje zbog njegove prirodne reakcije koja je usledila pošto je ustanovio da nepoznata lica poseduju podatke o njemu i porodici koja po zakonu ne bi smela da imaju, postavljamo pitanje ministru odbrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Ljubiši Dikoviću da li će i kako oni reagovati kako bi zaštitili kapetana V.M.?", naveo je Radojičić.

On je pitao i da li je to još jedan u nizu koraka koji predstavlja pritisak prema pripadnicima Vojske Srbije koji su članovi Vojnog sindikata Srbije, jedinog reprezentativnog sindikata u Vojsci.

Naveo je i da će kao član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije tražiti da se sazove sednica ovog Odbora na kome bi se raspravljalo o tom "skandaloznom" slučaju.

Vojni sindikat Srbije juče je saopštio da je uhapšen oficir Vojske posle incidenta sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su od vrata do vrata sa spiskovima išli i prikupljali "sigurne glasove".

Po njihovim navodima, oficir VS je tražio da aktivisti kažu odakle im podaci o njegovoj porodici, posle čega je došlo do verbalnog incidenta posle kog je uhapšen. 

Iz SNS su medjutim saopštili da je oficir vredjao i fizički nasrnuo na njihove omladince tokom obavljanja stranačkih aktivnosti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.