AAA

IZBORI-2018 | 21.02.2018 11:20 > 21.02 11:32

Šešelj: Umesto Djindjiću, spomenik Slobodanu Miloševiću


Nosilac liste Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da će se radikali boriti protiv toga da se podigne spomenik Zoranu Djindjiću, ističući da spomenik treba da se podigne Slobodanu Miloševiću.

"Mi srpski radikali borićemo se žestoko, vatreno, ogorčeno protiv donošenja odluke da se Zoranu DJindjiću podiže spomenik", kazao je Šešelj i ponovio svoj stav da Djindjić "to ni po čemu nije zaslužio".

Šešelj je prilikom obilaska akademske četvrti u Beogradu i Studentskog trga, zajedno sa kandidatom SRS za gradonačelnika Miljanom Damjanovićem, kazao da spomenik zaslužuje Slobodan Milošević.

"Spomenik treba da podignemo Slobodanu Miloševiću koji je u Hagu poginuo braneći srpske nacionalne interese", rekao je Šešelj.

On je dodao da Srbi imaju i mnogo književnika i intelektualaca kojima treba da podižu spomenike.

"Na Studentskom trgu pred zgradom Univerziteta trebalo bi podići spomenike i Dobrici Ćosiću, Antoniju Isakoviću, Mladenu Markovu i Danku Popoviću i mnogim drugima zbog njihovog književnog dela, a ne zbog njihove političke orijentacije", rekao je lider radikala.

Dodao je da treba podići spomenik Milutinu Milankoviću, Mihailu Petroviću, Josifu Pančiću i mnogim drugim istaknutim Srbima koji to zaslužuju.

KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.