AAA

IZBORI-2018 | 21.02.2018 12:45

Djilas: Sagradićemo još jednu školu i dva obdaništa u naselju Stepa Stepanović


Kandidat za gradonačelnika liste "Beograd odlučuje, ljudi pobedjuju" Dragan Djilas i predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković obišli su naselje "Stepa Stepanović" i razgovarali sa gradjanima o problemima u vezi škole, vrtića, doma zdravlja i linije gradskog prevoza.

Kako je saopštio Djilasov izborni štab, gradjani su istakli da je aktuelna vlast promenila zoniranje i stavila naselje "Stepa Stepanović" u drugu zonu gradskog saobraćaja, iako su mnogo udaljenija mesta u prvoj zoni, što znači da stanovnici ovog naselja plaćaju mnogo veću cenu karte gradskog prevoza.

Dodaje se da su se gradjani žalili i da se naselje ne čisti redovno, zelene površine na obodima naselja su zarasle u korov, pa moraju sami da doplaćuju čišćenje.

Dragan Djilas je rekao da aktuelna vlast nije ništa učinila da se naselje razvije onako kako je bilo predvidjeno.

On je rekao da je napravio grešku kada je rekao da ova vlast nije napravila nijednu školu, jer je, kako je rekao, čovek koji priznaje svoje greške, dodajući da su napravili školu u ovom naselju po projektu koji je napravljen u vreme njegovog mandata.

Podsetio je i da je u novembru 2013, u vreme kada je on bio gradonačelnik, otvoren i vrtić za 100 dece "Leptirić", tako što je uzet prostor od Gradjevinske direkcije Srbije koji je tada potpuno opremljen.  

"Tada je bila projekcija da je neophodno izgraditi tri obdaništa, dve osnovne škole i Dom zdravlja. Za naselje 'Stepa Stepanović' neophodno je napraviti još jednu školu, što je minimum, napraviti još dva obdaništa i napraviti izlaz na ostale saobraćajnice. Mi smo već jednu školu sagradili za 100 dana na Bežanijskoj kosi, dakle, za školu treba nekoliko meseci, za obdanište isto toliko, i mislim da je realan rok godinu i po dana od promene vlasti da se napravi sve što je ovom naselju potrebno", rekao je Djilas.

Djilas je dodao da su u ovom naselju gradjani "sjajno organizovani i da stalno vrše pritisak na vlast da se stvari promene, što je dobro".

"Problem koji ima naselje 'Stepa Stepanović' će se pojavljivati i u drugim novoizgradjenim naseljima, a to je manjak škola i obdaništa", upozorio je Djilas, dodajući da, kada se završi izgradnja, da će u naselju "Stepa Stepanović"” živeti 5.000 porodica i da je izgradnja pratećih sadržaja urgentna.

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković rekao je da je aktulena vlast "nekorektna prema stanovnicima naselja 'Stepa Stepanović' i da ih je država prevarila".

"Kada su kupovali stanove gradjani su računali da će sve biti rešeno kako treba i nakon što su kupil stanove neko im je rekao da to ne može. Gradjani više ne smeju da budu varani od strane države", kazao je Janković, piše u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.