AAA

IZBORI-2018 | 21.02.2018 13:05 > 21.02 13:14

Upravni sud poništio listu Ljubiše Belog Preletačevića

Upravni sud poništio je listu Ljubiše Belog Preletačevića za predstojeće izbore u Beogradu, uz obrazloženje da ta lista ne sadrži naziv izborne liste, na način na koji to predvidja Uputstvo za proglašenje izborne liste.

"Kako je Gradska izborna komisija grada Beograda proglasila izbornu listu 22, pod nazivom Ljubiša Preletačević Beli Zato što volimo BELOVGRAD, iako podnosilac izborne liste nije dostavio potrebnu dokumentaciju propisanu citiranim izbornim propisima, a da prethodno nije naložila podnosiocu izborne liste otklanjanje svih nedostataka kako je to propisano citiranim članom 25. stav 2. Zakona o lokalnim izborima", Upravni sud je rešenje poništio, navedeno je na sajtu tog suda.

Sud je odlučivao o žalbi gradjanina M.A. na rešenje kojim je Gradska izborna komisija proglasila listu Ljubiša Preletačević Beli Zato što volimo BELOVGRAD.

Izbori sa Skupštinu grada Beograda zakazani su za 4. mart.

GIK: Zaključak o otklanjanju nedostataka za listu Ljubiša Preletačević Beli

Gradska izborna komisija danas je usvojila je zaključak o otklanjanju nedostataka za izbornu listu pod nazivom Ljubiša Preletačević Beli Zato što volimo Belovgrad.

U saopštenju se navodi da ovlašćeni podnosilac izborne liste ima rok od 48 sati od časa dostavljanja zaključka da otkloni nedostatke.

Zaključak je usvojen shodno presudi Upravnog suda, piše u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.