AAA

IZBORI-2018 | 24.02.2018 11:10

Mitrović (Dveri): Novac gradjana Beograda se rasipa

Potpredsednik pokreta Dveri Predrag Mitrović, koji je analizirao gradski budžet, izjavio je danas da se "novac gradjana Beograda rasipa".

Kako je saopštio taj pokret, Mitrović je u segmentu rashoda i izdataka utvrdio nepravilnosti i zloupotrebe u korišćenju budžetskih sredstava u Gradu Beogradu.

On je naveo više nepravilnosti, poput toga da je broj lica zaposlenih na odredjeno vreme, angažovanih po ugovoru o delu, ugovoru o privremenim i povremenim poslovima i angažovanih po drugim osnovama veći od zakonom dozvoljenog broja. 

"Privremeni i povremeni poslovi su trajali duže od 120 radnih dana u kalendarskoj godini", istakao je Mitrović.

Prema njegovoj oceni, primljeno je više lica u radni odnos na neodredjeno vreme, bez pribavljanja prethodne saglasnosti Vlade Srbije.

Analizirajući deo o obračunima plata zaposlenih u Gradskoj upravi i opštinskim upravama Beograda, ukazao je da su izvršeni u suprotnosti sa članovima zakonima.

Mitrović je dodao da su izvršena i plaćanja bez potpisanih ugovora, bez donetih godišnjih programa, kao i da se pribavljaju primanja od zaduživanja bez prethodnog mišljenja Ministarstva finansija i Odluke Skupštine Grada Beograda o zaduživanju.

"Isplata naknade za socijalnu zaštitu iz budžeta Grada vršena je suprotno Zakonu o socijalnoj zaštiti", istakao je on.

U saopštenju Dveri navedeno je i da su izvršene dotacije nevladinim organizacijama bez sprovedenog javnog konkursa.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.