AAA

REGION | 16.01.2019 22:05 > 17.01 11:28

Dušku Kneževiću mesec dana pritvora

Viši sud u Podgorici odredio je danas pritvor od mesec dana predsedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću, saopšteno je iz suda.

Sudija za istragu doneo je odluku o pritvoru na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva. Za Kneževićem, koji se nalazi u Londonu, crnogorske vlasti su raspisale nacionalnu poternicu.

Vlasnik Atlas banke Duško Knežević osumnjičen je za proneveru 1,9 miliona evra.

Istražitelji proveravaju sumnje u vezi s pranjem oko pola milijarde evra preko jednog od servisa Atlas banke, a istragom su obuhvaćene 174 osobe.

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je danas da u Crnoj Gori nema zaštićenih i da je zakon jednak za sve, te da treba ostaviti pravosudju da radi svoj posao povodom slučaja Duška Kneževića.

"Ko će biti odgovoran, oni treba da daju odgovor na to pitanje. Zaštićenih u Crnoj Gori nema, zakon je jednak za sve", rekao je Marković.

Mediji su ranije objavili snimak na kojem se vidi kako Knežević daje 97.500 evra tadašnjem gradonačelniku Podgorice i visokom funkcioneru DPS-a Slavoljubu Stijepoviću, navodno namenjenih za finansiranje kampanje vladajuće partije.

Knežević je poslednjih dana više puta ponovio da je donirao novac za izbornu kampanju vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i da je to činio u dogovoru s predsednikom te stranke i predsednikom države Milom Djukanovićem.

Duško Knežević je danas potvrdio da se nalazi u Londonu, a ranije je optužio Djukanovića i kako je rekao, "klanove oko njega", da žele da mu otmu imovinu.

On je u nekoliko navrata nagovestio da će govoriti o sumnjivim poslovima vlasti, a putem društvenih mreža objavljuje slike iz vremena dobrih odnosa s Djukanovićem i slike iz poznatog filma "Kum", dok Djukanovića označava kao mafijaškog vodju u tom filmu Majkla Korleonea.

Osim banaka, Knežević je u Crnoj Gori vlasnik i univerziteta, bolničkog kompleksa Meljine, Jadranskog sajma i vrednih nekretnina na primorju, a ima i kiparsko državljanstvo.

Posluje i u Srbiji. Široj javnosti je najpoznatiji po članstvu u Klinton global inicijativi i dovodjenju bivšeg američkog predsednika Bila Klintona u Crnu Goru. Godinama je važio za biznismena bliskog vlasti, a njegovo ime se pominjalo i u korupcionaškoj aferi prilikom privatizacije Telekoma.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.