AAA

IZBORI2020 | 02.06.2020 13:45 > 02.06 13:45

Stevanović: Pristojan život svim gradjanima Srbije, a ne samo Beogradjanima i Novosadjanima (VIDEO)

Kandidat za poslanika koalicije "Zdrava Srbija – Bolja Srbija" Veroljub Stevanović izjavio je da je poražavajuća činjenica da u bruto dodatoj vrednosti (BDV) u Srbiji prednjače Beograd sa 39 odsto i Južnobački okrug, kojem pripada Novi Sad sa 11 odsto, a da svi ostali okruzi u državi pojedinačno ne prelaze ni četiri odsto.

On je istakao da je neophodno što pre sprovesti strategiju državotvornog razvoja, alokaciju nacionalnih institucija i decentralizaciju vlasti, kako bi se obezbedio pristojan život svim gradjanima Srbije, a ne samo onima koji žive u velikim ekonomskim centrima, poput Beograda i Novog Sada."Mnogo toga u Srbiji treba promeniti, a da bismo to uradili moramo je decentralizovati jer jedino tako ćemo omogućiti ravnomeran razvoj svih regiona u Srbiji", kazao je Stevanović.

On je dodao i da je nedopustivo da je beogradska oblast više od 30 puta ekonomski snažnija od Topličkog ili Zaječarskog okruga koji su sa učešćem u BDV-u od 0,7 i jedan odsto najsiromašniji delovi Srbije.

"Nije logično da prosečna plata u Beogradu bude veća od plate u unutrašnjosti Srbije petnaestak hiljada dinara i više, to moramo promeniti zarad svih nas", zaključio je Stevanović.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.