AAA

IZBORI2020 | 18.06.2020 17:50 > 18.06 17:57

Gajić (Narodna stranka): Nema izbora na Kosovu, gradjanima uskraćeno ustavno pravo (VIDEO)

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da će za oko 140.000 gradjana Srbije biti uskraćeno pravo glasa na nedeljnim izborima, jer izbori za poslanike Skupštine Srbije neće biti održani na Kosovu.

"To je teritorija koja je po Ustavu integralni deo Srbije, a izbori neće biti organizovani na toj teritoriji, jer nisu odredjena biračka mesta niti članovi biračkih odbora", rekao je Gajić na konferenciji za novinare ispred Republičke izborne komisije.

Gajić je dodao da se Narodnoj stranci javljaju gradjani iz cele Srbije na čije su adrese stigli pozivi za glasanje ljudi koji na tim adresama nikada nisu stanovali niti su bili prijavljeni.

Ukazao je i na neregularnosti u prikupljanju potpisa gradjana na listama koje će učestvovati na izborima.

"U opštini Novi Beograd se pojavljuje veliki broj potpisa za odredjene liste, a neke liste su po dva, tri puta skupile po 10.000 potpisa za nekoliko dana, što se čini nemogućim, i javnost preko toga ne bi trebalo da predje", rekao je Gajić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić potpisala uputstvo o sprovodjenju izbora kojim je predvidjeno da članovi biračkih odbora moraju strogo da poštuju mere zdravstvene zaštite, odnosno da nose maske i rukavice, te da je to preporučeno i biračima.

"To jasno govori da je država svesna ozbiljnog zdravstvenog rizika za birače, ali da će izbori ipak biti održani, što je još jedan razlog da gradjani ne izadju na nedeljne izbore", istakao je Aleksić.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.