AAA

IZBORI2020 | 30.07.2020 14:30 > 30.07 14:30

SRS čeka odluku Ustavnog suda o izborima


Srpska radikalna stranka čeka odluku Ustavnog suda po žalbi o regularnosti izbora i poručuju da ukoliko Ustavni sud odluči da sudi po ustavu, proglasiće da je novi saziv parlamenta neregularan i da je potrebno ponoviti izbore za skupštinu.

Kako je na konferenciji za novinare rekao Djuradj Jakšić, predsednik gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad i novi predsednik Izvršnog odbora SRS, u toj stranci ne očekuju da će Ustavni sud presuditi pravedno jer su dosadašnja iskustva pokazala da sudije sude u interesu vladajuće stranke.
Uz nadu da Aleksandar Vučić nije, kako kažu, "nepovratno skrenuo ka zapadu i NATO", radikali su apelovali na srpsku vlast da ne kvari odnose sa Ruskom federacijom i poručili da samo uz pomoć Rusije Srbija može sačuvati svoj suverenitet.

Jakšić je citirao pisanje provladinih tabloida da je Srbija najavila jačanje vazduhoplovne baze vojske Srbije kupovinom 20 američkih bombardera, a da u slučaju da SAD to odbije, država ima rezervni plan, a to je kupovina ruskih aviona suhoj 25.

"Tim povodom SRS je mišljenja da je daleko logičnije i jeftinije krenuti u nabavku unapredjene verzije ruskog suhoja 25 koji u tehničkom smislu ne zaostaje za američkim bombarderom. Naprednjački režim živi u zabludi ako misli da će kupovinom oružja odobrovoljiti SAD i zapad i omekšati njihov stav o Kosovu", poručio je Jakšić.

On je najavio da će na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici skupštine Vojvodine, četiri radikalska poslanika podržati predlog da lider SVM Ištvan Pastor ponovo bude izabran za predsednika skupštine, u znak poštovanja prema bratskom madjarskom narodu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.