AAA

IZBORI2020 | 14.09.2020 17:25 > 14.09 17:25

Zelenović podneo krivične prijave zbog izbornih neregularnosti na lokalnim izborima u Šapcu


Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je danas da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv lica za koje misli da su sprečili gradjane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.

"Ono što se desilo na izborima u Šapcu 21. juna i 5. septembra je rukovodjeno i organizovano od strane kriminalaca u dogovoru sa članovima Srpske napredne stranke, što je krivično delo koje se zove napad na ustavno uredjenje države Srbije. Zbog toga smo danas podneli krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv lica za koja mislimo da su sprečila gradjane Šapca da normalno izraze svoju izbornu volju i da slobodno glasaju", rekao je Zelenović novinarima.
Zelenović je kazao da su kriminalci, njih nekoliko stotina, "vršili prinudu, pritisak, davali novac i na druge načine sprečavali izražavanje slobodne volje" gradjana Šapca.

"Podneli smo krivičnu prijavu protiv Milana Ostojića Sandokana, Aleksandra Pajića, Djordja Todorovića Burgosa i Zorana Jevdjenića, načelnika Policijske uprave u Šapcu, Bobana Birmančevića i Nebojše Stojićevića Jarinog iz Šapca, Vladana Krasavca, načelnika Mačvanskog upravnog okuga, Radojice Prijovića iz Majura i više drugih nepoznatih lica", naveo je gradonačelnik Šapca.

Prema njegovim rečima, uz krivične prijave priloženi su i dokazi sa izjavama, slikama i video materijalom.

On je dodao da su "svi videli šta se dešava" i da su i pripadnici Policijske uprave u Šapcu bili svedoci, ali da niko ništa nije uradio da se to spreči, navodeći da se zato krivična prijava podnosi i protiv načelnika Policijske uprave u Šapcu.

Član Zelenovićevog pravnog tima Aleksandar Mijailović rekao je novinarima da je u mestu u kom je on bio član biračkog odbora grupa Roma došla organizovano na glasanje, kao i da su na njegovo pitanje da li ih je neko organizovao i platio im odgovorili potvrdno.

On je dodao da je zabeležen i slučaj žene koja je pogrešila biračko mesto a potom se žalila da "ako ne bude glasala neće moći da dobije novac".

Prema njegovim rečima, on ima 123 izjave svedoka i dokaze za 260 kršenja izbornih pravila od čega je 90 krivično delo.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.