AAA

IZBORI2020 | 27.05.2022 09:50 > 27.05 18:35

Crta: U Velikom Trnovcu do 16.00 glasalo 32,9 odsto birača

Na ponovljenom glasanju u Bujanovcu na biračkom mestu Veliki Trnovac do 16 časova izašlo je 358 od 1.089 birača sa pravom glasa, što je 32,9 odsto, saopštila je posmatračka misija Crta.

Na ponovljenim izborima 28. aprila do 16 časova glasalo je 41,3 odsto birača, objavila je Crta na tviteru.

Od rezultata glasanja zavisi da li će politička Koalicija Albanaca oko Šaipa Kamberija osvojiti jedno poslaničko mesto u Skupštini Srbije.

Koalicija Albanaca doline, čiji poslanički kandidat je Šaip Kamberi, po ranijim procenama ima šanse da osvoji jedan poslanički mandat ukoliko bi danas dobila oko 650 glasova.

Tu koaliciju koja ima status manjinske stranke, uz Partiju za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija čine i Demokratska partija Nagiba Arifija i Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslijua.

Okuplja Albance sa područja Preševa, Bujanovca i Medvedje.

Na izborima 3. aprila nije prešla cenzus, kao ni Lista Alternativa za promene – Albanska demokratska alternativa, koja deluje na istom području

U Velikom Trnovcu kraj Bujanovca, na jednom biračkom mestu, na ponovljenim izborima za narodne poslanike, do 12.00 glasalo je 11,7 odsto od broja upisanih birača, objavila je posmatračka misija CRTA.
CRTA je na Tviteru precizirala da je do podne glasalo 127 birača od 1.089 upisanih u birački spisak.

Na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu izbori se ponavlju drugi put jer je glasanje 28. aprila, kada su prvi put ponovljeni, poništeno zbog nepravilnosti.

CRTA je navela da je 28. aprila, do 12.00 na tom biračkom mestu glasalo 179 birača, od 1.089 upisanih u birački spisak, odnosno 16,4 odsto.

Po odluci Republičke izborne komisija (RIK) parlamentarni izbori u Velikom Trnovcu se održavaju danas od 07.00 do 20.00 sati, a štampano je 1.089 listića na srpskom i albnskom jeziku.

"Koalicija Albanaca doline", čiji poslanički kandidat je Šaip Kamberi, po ranijim procenama ima šanse da osvoji jedan poslanički mandat, ukoliko bi danas dobila oko 650 glasova.

Tu koaliciju koja ima status manjinske stranke, uz Partiju za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija čine i Demokratska partija Nagiba Arifija i Pokret za demokratski progres Šćiprima Musliju.

Okuplja Albance sa područja Preševa, Bujanovca i Medvedje.

Na izborima 3. aprila nije prešla cenzus, kao ni Lista "Alternativa za promene – Albanska demokratska alternativa" koja deluje na istom području.

Crta: Biračko mesto u Velikom Trnovcu otvoreno sa malim zakašnjenjem

Posmatračka misija Crta objavila je danas da je biračko mesto u opštini Bujanovac, u selu Veliki Trnovac na kome se danas po drugi put ponavlja glasanje za narodne poslanike, otvoreno sa malim zakašnjenjem.

Crta je objavila na Tviteru da nepoverenje medju članovima biračkog odbora otežava proces glasanja.

Republička izborna komisija (RIK) odlučila je da parlamentarni izbori u bujanovačkom selu Veliki Trnovac budu održani danas od 7.00 do 20.00 sati.

Prvo ponavljanje glasanja na tom biračkom mestu, 28. aprila, proteklo je u neregularnosti.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.