AAA

IZJAVA-DANA | 04.12.2018 12:55 > 04.12 13:03

Jugoslav Ćosić: Telekom da odgovori na ključna pitanja

Jugoslav Ćosić, direktor programa televizije N1 ocenio je da N1 polemiše sa državom oko vlasništva u medijima i da to ne predstavlja obračun sa konkurencijom kako to tvrde iz Telekoma.
On je rekao da se N1 bavi poslovanjem kompanije iz javnog sektora ili onih kompanija čiji je akcionar država.
"A država je upravo akcionar Telekoma. I tu je ključ. U celoj Evropi države izlaze iz vlasništva u medijima, samo u Srbiji država ulazi još snažnije u to polje. Imamo očigledno spornu akviziciju koja je potpuno obavijena velom tajni po ključnim pitanjima. Evo, opet pozivam direktora Telekoma da saopšti javno koja je to velika revizorska kuća potpisala da Kopernikus vredi 190 miliona evra i da tako umanji sumnje", rekao je Ćosić.
On je zapitao i "kako to da u rešenju i saglasnosti za kupovinu Kopernikusa od strane Telekoma, koje je donela Komisija za zaštitu konkurencije, jasno piše da Kopernikus ima tri odsto tržišta, a ne osam odsto kako tvrdi direktor Telekoma".
"Po tom rešenju je izvršena akvizicija", podvukao je direktor programa TV N1 i naveo i "da je pitanje i zašto je novac iz ove transakcije uplaćen direktno na račune of-šor kompanija na Kipru i da li je to znao Upravni odbor". Ćosić je  podvukao da kada "Telekom bude odgovorio na ova pitanja N1 će tu temu ostaviti drugim medijima" 
Predrag Ćulibrk, direktor Telekoma je ranije izjavio da je SBB, odnosno njihov vlasnik "Junajted grupa" , "zloupotrebila svoj televizijski kanal N1 u obračunu sa konkurencijom".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.