AAA

IZJAVA-DANA | 29.09.2019 10:25 > 29.09 10:29

Ivanka Popović: Meni odbrana ne treba, potrebna je Univerzitetu

Rektorka Univerziteta u Beogradu (UB) Ivanka Popović izjavila je da "njoj odbrana ne treba već je ona potrebna Univerzitetu u Beogradu".

Ona je u razgovoru za "Blic" navela da su svi organi Univerziteta i predstavnici vlasti bili obaveštavani o toku pregovora.

Rektorka je navela da poseduje javno dostupne informacije da su predstavnici opozicije ulazili u zgradu Rektorata, tokom njegove blokade od strane studenata udruženja "Jedan od pet miliona", kao i da su neki predstavnici opozicije vidjeni ispred zgrade.

Ona je navela da ima javno dostupnih informacija da su predstavnici vladajuće stranke ušli u Rektorat 13. septembra i da je time narušen Statut tog univerziteta.

Popović je ocenila da je najava ponovne blokade Rektorata, ukoliko se sporni doktorat ministra finansija Sinše Malog ne proglasi plagijatom, vidi "kao izjavu koja je odraz mladosti i nestrpljivosti studenata".

"Ne bih komentarisala komentare predsednika. Smatram da svi treba da poštujemo i čuvamo Univerzitet u Beogradu, instituciju od nacionalnog značaja", rekla je Popović kao odgovor na komentare predsednika Vučića o Djuri iz "Balkanskog špijuna".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.