AAA

IZJAVA-DANA | 03.10.2019 10:50 > 03.10 10:52

Filip Švarm: 1.500. broj 'Vremena' - neutralni nikad, nezavisni uvek

Odgovorni urednik nedeljnika "Vreme" Filip Švarm ocenio je povodom 1.500. broja da i nakon 29 godina od izlaska prvog broja mnogo toga podseća  na doba kada je ovaj magazin prvi put izašao iz štamparije.

Kako je Švarm naveo, na vlasti je, za početak, "ista ekipa".

"Istina, imena i odela su im drugačija, umnogome je to osavremenjena i unapredjena varijanta, ali se autoritarna nacionalistička demagogija i najjeftiniji populizam nisu promenili. Naslov 'Srpska ruka u srpskom džepu' sa naslovne strane prvog broja, komotno možemo staviti na isto mesto i na 1.500.(broj)" naveo je odgovorni urednik "Vremena".

Švarm navodi da je onda, kao i danas, tobože rešavan kosovski problem, da ni demokratskoj opoziciji nije mnogo lakše, podjednako je medijski demonizovana i na različite načine satirana, a navodi i da je identičan i položaj medija.

"'Vreme' je nastalo zato što je tadašnji režim slobodno novinarstvo tretirao kao zločinačko-terorističku delatnost, a isto je i pod aktuelnim. Zato smo zbog profesionalizma, nezavisnosti i zastupanja javnog interesa bili i ostali 'izdajnici' i 'strani plaćenici'" ocenio je on u komentaru, dodajući da se nije promenio ni otpor redakcije svemu navedenom.

Na pitanje da li se isplatilo, Švarm poručuje da ih "pitaju ponovo za 3.000. broj".

"A do tada ćemo kao i do sada: neutralni nikad, nezavisni uvek. Sjaj onoga u što verujemo i za što se borimo, nikad nam niko neće ukrasti", zaključio je odgovorni urednik nedeljnika "Vreme".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.