AAA

IZJAVA-DANA | 05.05.2020 11:05 > 05.05 11:10

Vida Ognjenović: Umrećemo od gladi, a ne od stida

Književnica i predsednica Srpskog PEN centra Vida Ognjenović ocenila je da se nameće utisak da su umetnici, Uredbom Vlade Srbije o rebalansu budžeta kojom je izdvojeno 5.1 milijardi evra za saniranje posledica pandemije korona virusa, a ni dinar za sektor kulture, kažnjeni jer kritički govore o postupcima vlasti.

Ona je za "Danas" izjavila da se nada da država neće biti tako kratkovida da veruje da će kulturu uspeti da instalira po svom nahodjenju da ona postane "turističko-propagandna industrija programiranih, dobro plaćenih odlivaka".

"Neka hvala ako je to cilj, odnosno uslov, nek pomoć kulturi stvarno izostane. Pa ćemo umreti od gladi, a ne od stida", rekla je Ognjenović.

Ona je upitala i da li je komisija koja je donosila Uredbu o rebalansu budžeta zaista smatra da kultura nije dovoljno ugrožena da bi joj pomoć bila potrebna.

Takodje pitala je i da li je u toj komisiji bilo predstavnika iz Ministarstva kulture i ako jeste da li to znači da je stav Ministarstva da kultura nije pretrpela nikakve pažnje vrednje posledice pandemije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.