AAA

IZJAVA-DANA | 17.10.2020 14:40 > 17.10 14:40

Ministarstvo odbrane: VSS-u bliži sud stranaca od suda Srbije

Ministarstvo odbrane saopštilo je da će odgovoriti na zvanične upite Medjunarodne organizacije rada (MOR) čim ih dobije, istovremeno optužujući Vojni sindikat Srbije (VSS) da mu je "sud stranaca bliži od suda svoje zemlje".

Reagujući na saopštenje VSS, u kom se navodi da je ta agencija Ujedinjenih nacija pokrenula postupak u vezi sa mobingom i pritiscima na VSS, Ministarstvo odbrane navodi da sindikalci "slobodno (mogu da) zovu koga hoće, ali (da) to ne može da promeni pravosnažne odluke nadležnih vojnih organa".
"U Vojsci Srbije pravila su ista za sve i važe za sve. Važe za oficire, podoficire, vojnike, pa i članove sindikata. Istine radi VSS nije reprezentativan sindikat, a posebno nije jedini sindikat u Vojsci Srbije... Nije neobično da političari u Srbiji nezadovoljni položajem napadaju svoju zemlju, ali jeste iznenadjenje da su pripadnici Vojske Srbije, pa čak i bivši, pokrenuli strance, od gospodje (predsedavajuće Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanje) Fajon do MOR da naškode Srbiji i njenoj vojsci", ocenjuje se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je takodje optužilo "predstavnike pokreta 'Metla' i VSS" da vrše mobing i pritisak na vojno pravosudje i da svoje političke sukobe ne treba da prenose na Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije.

"Političari mogu i treba da se sukobljavaju i zato Ministarstvo odbrane neće odgovarati u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina, o njemu sud donose birači, kao i o onima koji ga napadaju... Sve što su gospoda iz 'Metle' i VSS propustili da kažu ne dolazeći na devet od deset ročišta, molimo ih da iznesu na Upravnom sudu koji radi u pravnom sistemu Republike Srbije", navodi se u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.