AAA

IZJAVA-DANA | 28.02.2017 13:50

Vladan Vukosavljević: Mediji pišu kako pišu. Mi to ne možemo da kontrolišemo, niti nam pada na pamet

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević ocenio je danas da je medijska slika u Srbiji pozitivna i da je cenzura zabranjena.

Vukosavljević je novinarima u Beogradu rekao da kvalitet medijskog sadržaja zavisi od uredjivačkih politika samih kuća, a da se finansijsko stanje može nazvati "šarenilom".

"Mediji pišu kako pišu. Mi to ne možemo da kontrolišemo, niti nam pada na pamet. Naše je da napravimo zakonski okvir i da afirmišemo pozitivnu atmosferu", kazao je Vukosavljević.

On je dodao da je mnogo učinjeno na povećanju bezbednosti novinara.

Upitan o odnosu premijera Srbije Aleksandra Vučića prema novinarima, Vukosavljević je kazao da su političari i mediji u odnosu koji ide "od ljubavi do mržnje".

Na pitanje kako vidi izložbu "Necenzurisane laži" koju je priredila Služba za informisanje Srpske napredne stranke, Vukosavljević je rekao "kao pres kliping".

Izložba "Necenzurisane laži" o medijskim sadržajima u Srbiji od 2014. do 2016. godine otvorena je u julu prošle godine u beogradskoj galeriji "Progres", gde je izloženo oko 2.500 primeraka naslovnih strana, izveštaja, vesti i komenatar u medijima.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.