AAA

IZJAVA-DANA | 03.08.2017 15:05

Zorana Mihajlović: Uvodjenje panik tastera za veću sigurnost gradjanki i gradjana

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom austrijske kompanije "Sian mobajl sikjuriti" Peterom Arnotom  i istakla da je Srbiji potrebno sistemsko rešenje za zaštitu žena i dece, te da je uvodjenje panik taster sistema prvi korak u tom procesu.

"Želimo da omogućimo gradjankama i gradjanima Srbije da na jednostavan i efikasan način obezbede svoju sigurnost, a u tom procesu pristup panik tasteru kojim se alarmiraju nadležne institucije, kao što su policija ili hitna pomoć, od velikog je značaja", istakla je ona, a navodi se u saopštenju.
Mihajlovićeva je dodala da uspostavljanje bezbednosne platforme koja podrazumeva uvodjenje panik tastera, internet zaštitu i posebno zaštitu dece, predstavlja korak napred ka pružanju bolje usluge gradjanima, ali i doprinos procesu digitalizacije Srbije.

"Bezbednost gradjana, a posebno žena i dece žrtava porodičnog i partnerskog nasilja, jedan je od najvažnijih prioriteta ove Vlade", izjavila je Mihajlović.

Peter Arnot je zahvalio potpredsednici Vlade na mogućnosti da predstavi rešenja koje "Sian mobajl sikjuriti", kao uspešna austrijska kompanija, pruža milionima korisnika i klijenata širom sveta.

"Drago nam je da je Srbija prepoznala značaj pružanja ove vrste zaštite svojim gradjanima i gradjankama. Na taj način, ona može da postane primer dobre prakse zemljama u regionu i Evropskoj uniji", zaključio je Arnot.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.