AAA

IZJAVA-DANA | 13.09.2018 10:40

Nenad Vojčić: Kradljivci lokomotiva stigli da popiju pivo pre dolaska policije

Nenad Vojčić, direktor Železničkog muzeja u Beogradu izjavio je za "Danas" da se dve godine bore vandalima, prijavljuju kradje policiji, ali da otkrivanje vinovnika izostaje i da su vandali 31. avgusta nakon što su isekli dve lokomotive , "seli i popili po pivo".

"Pisao sam MUP, ministarstvima kulture i saobraćaja, i pored rekacije ministarke Zorane Mihajlović da se eksponati moraju sačuvati , ništa nije uradjeno" rekao je Vojčić.

On je naveo da je 31. avgusta, kada su šesnaestorica vandala isekla i odnela dve lokomotive, u krugu muzeja bio samo jedan radnik jer je obezbedjenje prethodno ukinuto.

Vojčić je naveo da je radnik videvši šta se dogadja upozorio vandale da su u pitanju vredni muzejski eksponati, a da su mu oni zapretili su mu batinama.

"Tada je pobegao i pozvao policiju. Lopovi su završavali posao, sakupili alat i, zamislite, seli i popili pivo. Policiji je trebalo više od pola sata da dodje. S obzirom na to da su lopovi već otišli podneta je prijava protiv NN lica" rekao je Vojčić.      

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.