AAA

IZJAVA-DANA | 22.09.2018 11:05

Vladan Vukosavljević: Posao ministra kulture i da komentariše kulturu u Srbiji

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je za TV Prva rekao danas da je njegov posao, izmedju ostalog, i da iznosi stavove i uverenja u vezi sa kulturom u Srbiji.

On je navodeći javnu raspravu sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem i komentar premijerke Srbije Anom Brnabić, povodom njegovih prethodnih ocena o negativnom uticaju rijaliti programa na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu, rekao da nije očekivao toliku reakciju.
"Nisam očekivao toliku reakciju, ali je očigledno da je takva ideja sazrela, da se kristalizovala, a vidim i da je imala veliki odjek u javnosti", rekao je Vukosavljević.

On je kazao i da je prvi put slične stavove o rijaliti programima izneo u prvih nekoliko dana svog mandata ministara.

Naveo je i da je premijerka "delimično u pravu" u stavu da država ne treba da utiče na program privatnih televizija, ali da takodje smatra da televizije dobijaju koncesiju na nacionalnu frekvenciju da bi, u skladu sa zakonom, dopunili kulturni ili obrazovni program.

Vukosavljević je osudio vredjanje i pretnje predsednika Sindikata "Sloga" Željka Veselinovića, ocenivši da je "takav način brutalnog vredjanja nedopustiv".

Predsednik Sindikata Sloga i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Željko Veselinović je na društvenoj mreži Fejsbuk na nedopustiv, vurgalan i seksistički način vredjao premijerku pošto se nije složio sa njenim izjavama o rijaliti programu i jer je, kako je ocenio, stala na stranu vlasnika Pink televizije, a ne na stranu ministra kulture Vladana Vuksoavljevića koji je kritikovao rijaliti i zatražio njihovo uklanjanje sa televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Veselinović je potom uputio javno izvinjenje premijerki Brnabić i svim gradjanima Srbije na, kako je naveo, jednom "neprimerenom i vulgarnom postu koji je shvatajući grešku odmah izbrisao".

Uvrede su juče najoštrije osudili predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i predstavnici vladajućih stranaka.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.