AAA

IZJAVA-DANA | 01.07.2019 13:40 > 01.07 13:40

Milan Krkobabić: Besplatno korišćenje državnog zemljišta za poljoprivrednike mladje od 40 godina

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, Milan Krkobabić, rekao je danas da će početkom iduće, 2020. godine, biti raspisan javni poziv za bespovratno ustupanje zemljišta poljoprivrednicima mladjim od 40 godina.

On je kazao da u Srbiji postoji više od 200.000 hektara neiskorišćenog državnog zemljišta.

"Ideja Odbora za selo SANU je da se poljoprivrednicima mladjim od 40 godina koji žele da se bave poljoprivredom, bespovratno ustupi do 50 hektara po striktno utvrdjenim pravilima korišćenja", kazao je Krkobabić Televiziji "Hepi".

Dodao je da je za dve godine "vraćeno poverenje u udruživanje i osnovano 466 novih zadruga". Time je, dodao je ministar, broj poljoprivrednih zadruga u Srbiji povećan za čak četvrtinu.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Zoran Filipovic02/07/2019 08:31

Drzava ce da daje zemljiste na koriscenje, ali je uzaludno davati zemljiste na koriscenje i nadati se da ce da se ozivi privreda, kada se u isto vreme uvodi placanje poreza na nadnicare, smanjuje se ili ukida regres na zemljiste, cene poljoprivrednih proizvoda su mizerne i ponekad ispod cene kostanja, seljak dizel placa po punoj ceni i skoro duplo vise od nemackog seljaka, svake godine djubrivo, sredstva zastite i ostalo je sve skuplje i skuplje, itd

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.