AAA

IZJAVA-DANA | 05.02.2018 14:30

Mali: Pre uklanjanja Starog savskog mosta, tramvajske šine na Mostu na Adi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da uklanjanjem Starog savskog mosta neće biti prekinut tramvajski saobraćaj izmedju starog i Novog Beograda jer će tramvajske šine biti postavljene preko Mosta na Adi."Trenutno je nabavka u toku, biramo izvodjača radova koji će postaviti šine preko Mosta na Adi tako da nećemo krenuti u radove na novom mostu pre nego što se nove šine završe, a to je po programu i dinamici isplanirano negde do prve polovine naredne godine", rekao je Mali novinarima u Beogradu.

Kako je dodao, izgradnja novog mosta preko Save nije "ničiji hir" već potreba iz više razloga.

"Postojeći most ima samo dve trake koje koriste i automobili i tramvaji, a Beograd se razvija i treba nam mnogo veći kapacitet tog mosta. Novi most će imati dve trake u oba smera, stazu za bicikliste i pešake a takodje imaće linije za metro i tramvaj", istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, drugi razlog je bezbednosni, jer postojeći most ima drvene šipove, a zbog inteziteta saobraćaja koji se odvija preko njega oni nisu sigurni.

"Gradimo novi most u našem gradu da napravimo najmanji mogući problem za saobraćaj i da u što kraćem vremenskom periodu taj most završimo. Dugoročno bez novog mosta grad neće moći da funkcioniše", kazao je on.

Mali je dodao da se ne radi samo projektovanje novog mosta već i demontaža i premeštanje postojećeg, a da će gradjani da glasaju da li će tim mostom biti povezano Ratno ostrvo i Zemunski kej ili Adu ciganlija i Novi Beograd.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.