AAA

IZJAVA-DANA | 01.11.2018 10:25 > 01.11 10:38

Jugoslav Ćosić: Novinari, mediji i celo društvo osećaju strah, a uzrok je Vučić lično

Novinar i direktor programa televizije N1 Jugoslav Ćosić, ocenio je za nedeljnik "Vreme" da je "ključna pretnja slobodi medija i osećaju bezbednosti u medijima u Srbiji ponašanje predsednika Srbije, kako god ga on objašnjavao".
"Kad on kaže da smo američak televizija, što je činio tri godine, sa jasnim kontekstom da smo nekakvi izdajnici koji rade protiv interesa svoje zemlje i protiv Vlade, on daje porimer drugima. Po teroiji imitacije francuskoh sociologa Gabriela Tardea, svi ešaloni ispod njega prihvataju njegove stavove i poruke i multipčlikuju ih. Tako, recviomo, ministar policijen lično izjavljuje da je N1 'CIA televizija'. Sam ministar policije direktno dovoodi u opasnos novinare N1. To je nečuveno, to ne postoji nigde" rekao je Ćosić.
Direktor programa N1 je u intervjuu ocenio da Vučić "direktno i smišljeno zastrašuje medije iako sve što govori uvija u oblandu takozvane sopstvene slobode govora".
"Novinari i mediji koji nisu pod kontrolom vlasti osećaju strah. Kao i celo društvo. Uzrok tog straha je Aleksandar Vučić lično. Ne znam šta će biti u budućnosti. Imam veliku zebnju", zaključio je Ćosić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.