AAA

IZJAVA-DANA | 20.12.2018 12:05

Tanja Fajon: U Srbiji raskorak u ostvarenim reformama i stvarnosti u zemlji

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon izjavila je da u Srbiji postoji veliki raskorak izmedju onoga što je ostvareno u reformama na putu ka Evropskoj uniji u odnosu na stvarnost u zemlji, i da dodatno uzmirava rastuća netolerancija kako u Srbiji, tako i u njenom okruženju.

"Poruka vlastima je da bi trebalo da ostvare bolje uslove da se poštuju i demokratija i to što ljudi žele da žive sve slobode koje su bitne, kao i neki deo evropskih vrednosti", rekla je Fajon za Radio Slobodna Evropa.

Ona je izrazila zabrinutost zbog napada na one koji kritikuju vlast i dodala da će Evropska unija pratiti tu situaciju.

"Brinu me slučajevi napada na one koji razmišljaju drugačije ili su kritički glas društva prema vlastima. To ćemo pratiti i dalje – to nije Srbija koju želim da vidim u Evropskoj uniji (EU)", rekla je Fajon i dodala da to ne uvidja samo ona, već i mnoge kolege koje prenose njene poruke.

Evropski parlament početkom decembra usvojio je neobavezujuću rezoluciju kojom, izmedju ostalog, Srbiji ukazuje da ojača vladavinu prava, zaštiti slobodu medija, promoviše toleranciju, osudi govor mržnje, spreči odobravanje i poricanje genocida i ratnih zločina.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.