AAA

IZJAVA-DANA | 17.01.2019 14:35

Maja Sedlarević: Paljenje ambasada sve veća sramota

Paljenjem ambasada februara 2008. godine na protestima u Beogradu, Srbiji je naneta sramota pred celim svetom, koja je postala još veća nakon ukidanja uslovnih kazni za optužene, ocenila je danas članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je juče prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom su optuženi za paljenje američke ambasade 2008. osudjeni na uslovne kazne zatvora i vratio prvostepenom sudu na ponovno sudjenje.

Sedlarević je ocenila da je zahvaljujući pravosudju Srbije i ovakvim presudama, ta "sramota tokom jedanaest godina sve veća".

"Najpre, kada su pre izvesnog vremena za paljenje ambasade izrečene uslovne osude. A zatim ponovo, juče, kada su i te uslovne osude ukinute. Kakva smo mi to zemlja u kojoj je moguće nekažnjeno paliti ambasadu strane zemlje i izazvati haos u kojem je jedna osoba smrtno stradala", kazala je Sedlarević.

Ona je u pisanoj izjavi dodala da upravo zbog takvih stvari mladi odlaze iz zemlje.

"Ovo je dokaz razorenog sistema u kojem živimo. Ako vlast ovo oćuti, biće potpuno jasno da želi da se na takav život navikavamo", dodala je ona.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.