AAA

IZJAVA-DANA | 27.03.2019 09:55 > 27.03 09:55

Željko Veselinović: Samo totalitarni režimi organizuju skupove podrške sami sebi

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Željko Veselinović izjavio je da samo totalitarni režimi organizuju protestne skupove podrške sami sebi i da to radi samo neko ko priziva gradjanski rat.

Veselinović, koji je predsednik sindikata Sloga, tako je za list Danas prokomentarisao najavu mitinga Srpske napredne stranke (SNS) 19. aprila u Beogradu.

Prema njegovim rečima, miting naprednjaka neće poremetiti planove SzS koji je veliki protest najavio šest dana ranije, 13. aprila u Beogradu.

"Ne menjamo ništa. Ostaje sve po starom. To samo neko ko priziva gradjanski rat može da organizuje. Jer samo totalitarni režimi mogu organizovati protestne skupove podrške sami sebi i da ucenjuju ljude, plaše, prete i teraju na silu da dolaze na kontramiting", rekao je Veselinović.

Po njegovom mišljenju, to će biti fijasko kakav je i Slobodan Milošević svojevremeno doživeo.

"Zahvaljujemo (predsedniku Srbije Aleksandru) Vučiću na takvim potezima jer nas on najbolje od svih reklamira. Suludi potezi samo dokazuju da je režim u strahu i panici", poručuje Veselinović.

Ono na šta posebno treba obratiti pažnju, piše dalje Danas, je to što se termini okupljanja gradjana u protestu "Jedan od pet miliona" i naprednjaka u Novom Sadu poklapaju.

Novosadjani tradicionalno šetaju petkom, a najavljeni Vučićev miting u Novom Sadu je baš petak, dakle, prvi put će se u istom danu, na istom mestu okupiti pristalice vlasti i opozicije.

Na osnovu razgovora sa nekolicinom onih koji organizuju šetnje u Novom Sadu, Danas ocenjuje da su opozicija i gradjani koji protestuju donekle zatečeni i iznenadjeni odlukom naprednjaka da "sudare" dva skupa u tom gradu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.