AAA

IZJAVA-DANA | 30.04.2019 09:45 > 30.04 09:45

Dačić: Samit lidera Zapadnog Balkana nije format za razgovor o odnosima Beograda i Prištine

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić  reagujući na berlinski Samit lidera Zapadnog Balkana rekao je danas da taj format nije adekvatan za razgovor o odnosima Beograda i Prištine.

Dačić je za Radio-televiziju Srbije kazao da je taj format "priprema" da se izvrši  totalni pritisak organizatora sastanka na Srbiju.

"Šta oni traže na sastanku", upitao je Dačić i dodao da lideri Zapadnog Balkana nemaju šta da govore o odnosima Beograda i Prištine. On je kazao da i pored glamuroznih najava berlinskog Samita nije došlo do spektakularnih rezultata da bi se dijalog obnovio odnosno da Priština nije ukinula takse koje su uslov za nastavak dijaloga.

"Priština hoće da ubije dijalog jer njima on ne treba", rekao je Dačić i dodao da Prištini samo treba priznanje Srbije.

On je kazao da su nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron zakazali berlinski Samit s dobrim namerama da se "izvrši dodatan pritisak na Prištinu da se odblokira dijalog" i dodao da je siguran da Priština "ima nečiju podršku da bude tako tvrdoglava".

Dačić je naveo da je "nemoguća misija da Srbija prizna Kosovo sa takvim unilateraralnim odnosom".

"(Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Herecegovine Denis) Zvizdić kaže nema promena granica u BiH, ali ima u Srbiji", rekao je Dačić i dodao da su i pripadnici "Samoopredeljenja" koji su juče protestvovali ispred zgrade gde se održavao sastanak protiv promena granica nosili zastave velike Albanije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.