AAA

IZJAVA-DANA | 14.05.2019 09:50 > 14.05 09:50

Vesna Marjanović: Čini se da dijalog nikome nije potreban, svi prihvatili urlanje na sav glas

Poslanica Demokratske stranke Vesna Marjanović ocenila je da je potreban strateški racionalan razgovor o budućnosti ove zemlje.

Ona je u autorskom tekstu za "Danas" navela da bi DS trebalo prva da pokrene taj strateški dijalog u svojim redovima, a da zatim ponavlja i da "ne traže da samo njihovi funkcioneri dobiju više vremena na televiziji, već da žele da se čuju svi glasovi glasovi ugroženih i obespravljenih, stručnjaka, glasovi različitosti".
"Danas je svako sa svakim u svadji. U parlamentu dijaloga nema, on je arena za lične uvrede i gušenje prava političke manjine. U medijima različitosti mišljenja, sučeljavanja argumenata i profesionalno novinarstvo imaju marginalan prostor. Umetnici su vatreno zaratili izmedju onih koji podržavaju ovu vladu i onih koji su protiv nje. Na društvenim mrežama se vodi pravi verbalni rat, a vulgarnost i govor mržnje smatraju se jedinim oblikom izražaanja koji mogu privući pažnju. Ljudi se po ulicama psuju, a ponekad i tuku. Čini se da dijalog nikome više nije potreban, već da su svi prihvatili da svako urla na sav glas, pa ko duže izdrži" ocenila je Marjanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.