AAA

IZJAVA-DANA | 15.05.2019 09:00 > 15.05 09:00

Dušan Petričić: Dobili smo sendvičarsku crkvu

Karikaturista Dušan Petričić ocenio je juče da je šator koji je opozicija postavila u "Slobodnoj zoni" ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, "metafora onoga što se mesecima dogadja u Srbiji" i da je kao takav, "i te kako značajan".

Gostujući u "Dnevniku slobodne Srbije" u Pionirskom parku, Petričić je ocenio da je "veoma važno" da se gradjanski protesti u Srbiji nastave.
"U tom smislu je ovaj šator mnogo važan. Ja ovde dolazim iz sopstvene savesti i obaveze prema samom sebi, jer kada konačno shvatimo da je pošten i čestit odnos prema sebi jedini pravi i istinit korak ka angažovanju velikog broja ljudi, onda smo postigli pravi cilj", kazao je Petričić a prenela Nova stranka čiji su predstavnici danas bili dežurni u "Slobodnoj zoni".

Komentarišući obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Saboru SPC u vezi Kosova i Metohije, Petričić je ocenio da je to "dokaz da smo dobili sendvičarsku crkvu".

"Nikada nisam bio vernik, ali sam poštovao Crkvu i religiju, kao i sve ljude koji se sa pravim stavom bave njom. Konačno smo došli do toga da ova Crkva i ovaj patrijarh na jedan krajnje neprimeren način komuniciraju sa ovom krajnje neprimerenom vlašću. Konačno imamo totalnu konfuziju – patrijarha koji podržava Vučića u nečemu što on hoće, odnosno neće, da uradi, i u toj potpunoj konfuziji je logična informacija koja se danas pojavila kako je Crkva dobila dodatnih 30 miliona", dodao je Petričić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.