AAA

IZJAVA-DANA | 06.06.2019 09:30 > 06.06 09:30

Branislav Trifunović: Greška je što protesti nisu gradjanski

Glumac Branislav Trifunović izjavio je da već odavno nije uključen u proteste i da neće govoriti na mitingu koji se organizuje u subotu.

On se, kako je rekao za časopis Nedeljnik, povukao kada je shvatio da to neće biti čisto gradjanski protesti.
"I dalje mislim da je greška što protesti nisu gradjanski. U trenutku kad sam to shvatio odlučio sam da je bolje da se povučem, bolje i za mene i za sve one ljude koji su se trudili da mi pruže podršku za sve to što sam radio", rekao je Trifunović, koji je bio medju organizatorima i vodjama protestnih okupljanja.

On je objasnio da mu se čini da je najpoštenije da nije tu, jer misli da "nije bilo vreme za takvu situaciju".

"Morali smo, koliko god da smo izdržali, da ih držimo kao gradjanske do kraja, pa da se nekako opozicija priključi tome i bude oko toga. Taj gnev i bes, gradjanski, bio je mnogo veći od trenutne snage opozicije", rekao je Trifunović.

On je rekao da su se i pre "upada na RTS pojavili prvi znaci da se politički preuzimaju protesti".

"Verujem da je opozicija bila nestpljiva i da su hteli da se vrate i da preuzmu sve to, kako bi se politizovali svi zahtevi koji postoje i da bi oni dobili neko uporište. I pored svega, i dalje mislim da su protesti važna stvar", naveo je Trifunović.

Kako je rekao, odustao je od protesta posle "onog okupljanja kod Predsedništva" jer je video da tu "ponestaje snage, ideje, odlučnosti i volje", što mu je zasmetalo.

On je rekao da se i dalje nije pronašla formula "kako se u stvari skida Vučić, iako je pitanje koliko tačno ljudi podržava to što on radi".

"Pitanje je samo koliko ćemo istrajati i ja se nadam da ćemo istrajati. U stvari, ubedjen sam da ova vlast mora da ode na kakav god način", rekao je Trifunović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.