AAA

IZJAVA-DANA | 04.08.2019 10:20 > 04.08 10:35

Bojan Klačar: Bojkot mač sa dve oštrice

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan Klačar ocenio je da je bojkot mač sa dve oštrice, može mnogo da donese opoziciji, ali jos više da odnese i da bi ona morala da sagleda ne da li će postići uspeh tog izbornog dana nego šta žele da postignu dan nakon toga.

On je ocenio da Srpska napredna stranka nije imuna na ideju bojkota, zato što "na neki način otvara odredjena pitanja u situaciji u kojoj oni mogu da budu poprilično sigurni u ishod izbora".

"Postoji dosta argumenata za bojkot i treba imati razumevanja, medjutim, sa druge strane, i opozicija mora da bude sigurna u tu odluku ako je donese" rekao je Klačar za "Blic".

On je naveo da bi poželjan rezultat bojkota za opoziciju bio onaj koji može da inicira pitanje eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora.

"Da bi se taj rezultat desio mora da se poklopi nekoliko faktora. Jedan je nešto niža ili niska izlaznost, drugi je da front ljudi koji bi bojkotoali bude što veći", rekao je Klačar i ocenio da bi podele u opoziciji oko bojkota smanjile šanse za njegov uspeh, da bi bojkot i dalje bio loša poruka za SNS, ali i dalje mnogo povoljnija nego da se bojkotu priključe i Pokret slobodnih gradjana i Gradjanski front.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.