AAA

IZJAVA-DANA | 11.08.2019 11:05 > 11.08 13:41

Biljana Srbljanović: Vučić isključivo odgovoran za duboku podelu u društvu

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović je ocenila da predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da shvati da je on predsednik i onih koji ne glasaju za njega, štaviše, da je njima još više odgovoran i da je duboka podeljenost društva i nemogućnost bilo kakvog konsenzusa vlasti i opozicije isljučivo njegova odgovornost.

Ona je za "Blic" navela da nikada nije bila Vučićev glasač, "za razliku brojnih vidjenijih 'mudrih glava' sadašnje opozicije".

"Ja to nikada neću ni biti jer su moji politički stavovi daleko od programa te stranke, načina vladavine i insistiranja na centralizaciji moći. Izrazito sam protiv grupisanja moći, uticaja na medije, zatvorenosti RTS-a, neuslovnog rada parlamenta u kome se obesmišljava sama suština postojanja Skupštine", reka je ona.

Srbljanović je navela da je "posao vlasti da ćuti i trpi, da je posao opozicije da napada, a da vlast i dalje ćuti i trpi".

"Ko to ne može da podnese, ne treba ni da se prihvata posla" navela je ona.

Govoreći o opoziciji ona je navela da joj zamera što je "desno od vlasti", da ima utisak da se Demokratska stranka planski rastura i tone iako je najvažnija za postojanje višestranačja, da je uvek glasala za mikrostranke kao LDP čak i kada je bila ljuta na tu mikrostranku, kao da će i dalje glasati za "njene" koji, kako je navela, "imaju 0,2 odsto".

"Neću da se lažem da nas ima više od toga, a neću da odustanem od svojih suštinskih uverenja kad već nisam dosad, evo skoro 30 godina", zaključila je Srbljanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.