AAA

IZJAVA-DANA | 16.08.2019 10:25 > 16.08 10:25

Dragan Djilas: Nikad nisam ni razmišljao o pasareli na Kalemegdanu, a kamoli je planirao

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas demantovao je navode iz kolumne dramske spisateljice Biljane Srbljanović objavljene u "Blicu" u kojoj ona navodi da je pasarela u podnožju Kalemegdan trebalo da se realizuje u vreme kada je on bio gradonačelnik Beograda.

Djilas je u reagovanju objavljenom u "Blicu" naveo da ta tvrdnja apsolutno ne odgovara istini.

"Kada je uvaženi gospodin Dikon bio u Beogradu 2006. godine ja nisam bio gradonačelnik. Postao sam to avgusta 2008. godine i zaista nisam imao, a nemam ni danas nikakve informacije da ga je Grad angažovao da sa gospodinom Bajićem osmisli bezbedan prelazak pešaka preko pruge i Bulevara vojvode Bojovića, što ova pasarela, bez obzira na umetničko-skulpturalnu vrednost, u suštini jeste. Otvaranju izložbe posvećene tom rešenju nisam prisustvovao, niti je isto bilo predmet moga interesovanja. U vreme mog gradonačelnikovanja gradjene su pasarele preko Zrenjaninskog puta i Ibarske magistrale, sa rokom izgradnje pod 30 dana i po ceni deset i više puta nižoj od ove koj se gradi već godinu i po", naveo je Djilas.

On je naveo da je on kao gradonačelnik imao zadatak kako da obezbedi da ljudi sa Kalemegdana sidju do reke i obratno, kao i da je u tu svrhu raspisan medjunarodni konkurs na kojem je pobedio Sou Fudžimoto i projekat kasnije nazvan "gnezdo".

Djilas je podsetio da je to trebalo da bude objekat kulture i umetnosti od preko 25.000 metara kvadratnih u kojem je trebalo da se nadju Muzej grada Beograda, umetničke galerije, pozorište, koncertne sale i sale za predavanja, kao i komercijalni prostor i velika podzemna garaža, a da bi gradjani mrežom pokretnih stepenica, rampi i liftova mogli lako da se popnu na Kalemegdan i dodju do Knez Mihailove ulice ili sa tvrdjave sidju do reke.

Lider SPP i bivši gradonačelnik Boegrada je naveo da je umesto toga sagradjena pasarela preko ulice i pruge koja više ne postoji i koja neme nikakvu svrhu.

"Iz svega što sam naveo više je nego jasno da nikada nisam ni razmišljao, a kamoli planirao izgradnju pasarele u rednsti od 214 miliona dinara te da ista nikako ne može 'nositi' moje ime", naveo je Djilas u odgovoru Biljani Srbljanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.