AAA

IZJAVA-DANA | 20.08.2019 12:45 > 20.08 12:48

Boban Stojanović: 'Prenapumpan' značaj sastanaka na FPN

Politikolog Boban Stojanović izjavio je danas da su okrugli stolovi predstavnika vlasti, opozicije i civilnog sektora o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu lepo zamišljeni, ali da su neupotrebljivi jer vlast ne želi ništa da promeni. "'Prenapumpan' je značaj sastanaka na FPN-u i neupotrebljivi su ukoliko se na njima ne razgovara o konkretnim promenama. Mediji su ih doživeli kao pregovore, a ne kao ono što jesu, isključivo razgovor o izbornim uslovima", izjavio je Stojanović agenciji Beta.

Stojanović smatra da se ništa neće promeniti zbog odluke opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) da ne učesvuju na tim sastancima jer, kako je kazao, na sastancima se ništa neće ni desiti.
On je ocenio da se na sastancima govori o opštim temama, a ne o onome što može da se uradi u narednih mesec ili dva.

"Vlast nije pokazala želju da ispuni bilo koju od 42 preporuke Stručnog tima protesta 'Jedan od pet miliona', a sastanke je koristila samo kako bi spinovala zahteve. Dobro je što na sastancima opozicija nije odustala od tih preporuka", kazao je Stojanović koji je jedan od članova tog Stručnog tima.

Stojanović je ocenio da će aktuelna vlast, ipak, pokušati da na bilo koji način 'privede' opoziciju na izbore, a da je to moguće videti i po narativu predstavnika vlasti "kažite šta hoćete da ispunimo".

"Najvažniji uslov za izlazak na izbore je pitanje medija. Potrebno je da se taj uslov ispuni početkom septembra da se mogla osetiti neka promena. Ipak, to je malo verovatno, aktuelna vlast će teško pristati da otkloni svoj uticaj na medije", rekao je on.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.