AAA

IZJAVA-DANA | 04.09.2019 08:55 > 04.09 08:55

Vuk Drašković: Ne može se u Brisel preko Moskve

Predsednik Srpskog pokreta obnove i nekadašnji šef diplomatije SRJ Vuk Drašković kritikovao je u autorskom tekstu za Danas nameru vlasti da se Srbija priključi Evroazijskoj uniji.

On podseća da je od pada Slobodana Miloševića, programski cilj svih vlada Srbije bio članstvo Srbije u Evropskoj uniji i pita "dokle smo stigli".
"Sve govoreći da putujemo ka Briselu, putovali smo u suprotnom smeru. EU je daleko, a Evroazijskoj uniji pristupićemo već u oktobru. To je uspeh, kažu, jer na tržištu Evroazijske unije živi 180 miliona ljudi", piše Drašković i opet pita da li je tako.

On zatim navodi brojke koje kažu da Srbija izvozi više u BiH nego u Rusiju, Belorusiju, Kazahstan, Kirgistan, i Jermeniju zajedno, koje čine Evroazijsku uniju, a njima dodaje i Kinu.

"Zemlje EU su donirale, poklonile Srbiji više od tri milijarde evra, a Sjedinjene američke države jednu milijardu. Narod u Srbiji to ne zna. Veruje medijima sa zapada stižu samo pretnje i ucene, a Rusija i Kina su darodavci i dobrotvori, iako poklona iz tih država nema", navodi Drašković i dodaje, izmedju ostalog, da Srbija time rizikuje da ostane bez milijardi evra donacija, subvencija i bespovratne pomoći iz pretpristupnih fondova EU.

Rizikuje, po njegovom mišljenju, i civilizacijski raskol sa svojim gradjanima koji žive na Zapadu, a kojih je samo u zemljama EU blizu dva miliona.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.