AAA

IZJAVA-DANA | 17.09.2019 10:00 > 17.09 10:00

Dušan Kovačević: Ako ostane zahtev za uzajamnim priznanjem, rešenja Kosova neće biti

Reditelj Dušan Kovačević ocenio je da rešenje pitanja Kosova neće biti ako ostane zahtev za "uzajamnim priznavanjem".

"To nije predlog to je ultimatum. I ja bih to ovako narodski preveo. Razbojnici vam opljačkaju najvredniju imovinu pa traže da im se prizna da je to što su opljačkali njihovo, a oni će zauzvrat da vam prizanju da je vaše ono što vam još nisu oteli. I ajde nadji ti nekog normalnog u Srbiji koji će to da prihvati i potpiše", rekao je Kovačević za "Blic".

Povodom približavanja izbora u Srbiji, on je rekao da bi, da je na mestu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prihvatio sve zahteve opozicije, po zakonima koji su oni doneli i po kojima se glasalo tokom njihove vladavine.

"Prihvatio bih i prisustvo OEBS-a sa kamerama BBC-a koji tvrdi da je Vučić trenutno najslabiji u svojoj dosadašnjoj vladavini. Sve bih prihvatio što je u okviru civilizovanog dogovora, razgovora i uzajamnog poštovanja", rekao je Kovačević.

On je kazao da bi one koji pominju "duge cevi" u zemlji gde je gradjanski rat tokom Drugog Svetskog rata odneo više srpskih života nego što ih je neprijatelj uzeo, "vakcinisao protiv besnila", jer su "očigledno šetali po mrazu sa mokrom glavom".

"Ko pominje i priželjkuje rat i bilo koje rešenje balkanske krize oružjem ja mu želim sve najgore u životu. I našim i njihovim i onima tamo u belom svetu koji se mešaju u život ljudi s otvorenim ranama i patnjama iz nekoliko ratova u dvadesetom veku", rekao je Kovačević.

Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.