AAA

IZJAVA-DANA | 16.10.2019 11:15 > 16.10 11:15

Dragan Bujošević: Svaki novinar ima onoliko slobode za koliko se izbori

Generalni direktor Radio-televizije Srbije, Dragan Bujošević ocenio je da je uspeo u nameri koju je imao kada je došao na čelo RTS da informativni program zadrži na istom nivou.

"Poverenje u RTS raste, od ukupnog broja gledalaca, 39 odsto nam veruje, što je izuzetno poboljšanje u odnosu na 2018., kada je  RTS po poverenju bio na četvrtom mestu. Ali situacija se promenila. Nekada ste radili u okruženju dve moćne partije SNS i DS. Sada imate ogromnu razliku izmedju partije koja ima preko 50 odsto podrške i gomile malih partija koje se vrte oko cenzusa ili su ispod njega. Nikada RTS, od 2000. pa nadalje, nije u debatnim emisijama imao predstavnike vanparlamentarne opozicije. A upravo su oni najuglasniji u osudi  RTS, zaboravljajući da vanparlamentarne opozicije nije bilo na ekranima ni kada su oni bili na vlasti, kao što je nema ni na Bi-Bi-Siju i na ogromnoj većini javnih medijskih servisa Evrope", rekao je Bujošević za Večernje novosti.

On je studentima novinarstva poručio da " svaki novinar ima onoliko slobode za koliko se izbori".

"I to podrazumeva odredjenu cenu. Meni u "Politici" nisu objavljivali ništa skoro dve i po godine. Jesam li ja išao po ulici i vikao zbog toga? Kada su nam 1998. sudili zbog rušenja ustavnog poretka s "Evropljaninom" nisam plakao, iako bih, da presuda nije ukinuta, i danas plaćao tu kaznu. Ako hoćeš to da radiš, plati cenu. Tačka." ocenio je generalni direktor RTS.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.