AAA

IZJAVA-DANA | 29.10.2019 08:50 > 29.10 08:50

Siniša Mali: Treći put potvrdjeno da doktorat nije plagijat

Ministar finansija Siniša Mali ocenio je da je odlukom Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka (FON) o njegovom doktoratu "treći put potvrdjeno" da nije plagirao sadržaj doktorske disertacije, ali je i izrazio spremnost da "snosi posledice" što nije citirao sve izvore u tom radu.

Gostujući na televiziji 02, Mali je optužio opoziciju za politizaciju priče o doktoratu.

"Drago mi je što su ponovo potvrdili da moj doktorat nije plagijat jer znam da sam ga ja pisao, ali za neke greške ću prihvatiti odgovornost i idemo dalje", naveo je ministar.

Nastavno-naučno veće FON-a usvojilo je ranije danas izveštaj Etičke komisije tog fakulteta o doktorskoj disertaciji ministra finansija Siniše Malog, kojim se utvrdjuje postojanje "neakademskog ponašanja", i predložilo izricanje mere javne osude za sporni doktorat.

Na sednici je predloženo izricanje mere javne osude za sporni doktorat, umesto javne opomene blaže mere koju je u izveštaju zatražila Etička komisija, a u saopštenju FON-a se navodi da se taj izveštaj prosledjuje na "dalje postupanje učesnicima u postupku".

Televizija N1 prenela je ranije da je za opciju "javne opomene" glasao 21 član Nastavno-naučnog veća, dok su za "pooštrenu meru javne osude" glasala 83 člana.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.