AAA

IZJAVA-DANA | 03.11.2019 10:30 > 03.11 10:31

Vladimir Pavićević: Odluka o bojkotu deluje kao nedovoljno promišljena

Lider stranke Crnogorska Vladimir Pavićević, nekadašnji poslanik Nove stranke u Skupštini Srbije, ocenio je da odluka dela opozicije u Srbiji o bojkotu izbora deluje kao nedovoljno promišljena ako je konačna.

"Nije bilo dovoljno posvećenosti i upornosti da se dodje do rezultata u dijalogu. Stiče se utisak da su se razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima završili pre nego što su i počeli" ocenio je Pavićević za "Blic".

On smatra da najjače opozicione političke formacije  danas u Srbiji imaju makar dva razloga  zbog kojih on misli da bojkot nije dobro rešenje.

"Prvo Savez za Srbiju i Pokret slobodnih gradjana bi u slučaju zajedničkog nastupa na parlamentarnim izborima napravili rezultat koji bi im garantovao da budu druga po snazi politička formacija. To bi, u odnosu na sadašnju situaciju, bio veliki iskorak ka osnaživanju pluralnosti u srpskoj politici. Drugo, neučestvovanjem na izborima ove dve političke formacije otvorio bi se prostor za jačanje uticaja ekstremističkih grupacija i onih aktera koje možemo da zovemo zabavljačima u srpskom političkom polju. Odgovornost za takve posledice bi imala ne samo vlast, nego i opozicija koja odluči da bojkotuju izbore", ocenio je on.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.