AAA

IZJAVA-DANA | 14.11.2019 12:25 > 14.11 12:25

Nikola Djuričko: Srbija je kao 'Andergraund', komad Duška Kovačevića

Glumac Nikola Djuričko ocenio je da je u Srbiji na delu diktatura partije.

"Partija kao šef DB, policija je njihova. Politika, vlast je lukrativno mesto izuzetne zarade i ono je glavni problem ovog društva. Ovde je kum šef DB, policija nema snage, Skupština je totalno rasturena, nemate debatu na televiziji", ocenio je Djuričko u razgovoru za NIN.

On navodi "da smo na sve što nam rade pristali u tišini" i da bi " kada bismo se vratili na tri osnove poluge vlasti, u tri poteza promenili situaciju".

"Policija mora da bude slobodna, da služi gradjanima, a ne vlasti, sudstvo takodje, a i Skupština mora da bude mesto gde se razgovara", objasio je Djuričko.

On je naveo da sudstvo mora da pokaže kičmu i kaže "partijo izvini, sačekaj malo, pokaži kako se finansiraš, koji je promet od državnih patra u tvojoj kasi", ali i da već sada vidi da je Srbija kao "Andergraund", komad Duška Kovačevića.

"Neko živi u kući na Dedinju, a nas drži u podrumu i priča kako su svi protiv nas, ali kako moramo da stegnemo kaiš i kako će jednog dana sigurno zasijati sunce negde u daljini. Samo još malo da vam uzmem penziju, ali ovo kad krene, to će biti pesma. To je Srbija,ukratko. I stalno nas plaše da su su svi protiv nas, Evropa, Hrvati, da smo bili jedni protiv drugih, da je Bane (Trifunović) protiv nas, da jede srpsku zastavu... Sve su to budalaštine kojima skreću pažnju sa kriminala u kojem su ogrezli preduboko i sada više nemaju gde nazad. Sada će oni to da brane našim životima. Kao i do sada što su radili", zaključio je Djuričko.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.