AAA

IZJAVA-DANA | 15.11.2019 11:50 > 15.11 11:50

Jerkov: Predlog zakona o nestalim bebama roditeljima umesto istine o deci nudi 15.000 evra

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je danas da se Predlogom zakona o nestalim bebama roditeljima kojima su deca ukradena iz porodilišta umesto istrage nude neefikasne procedure, umesto nezastarevanja i retroaktivnosti loša rešenja, a umesto istine o njihovoj deci nudi im se 15.000 evra.

Jerkov je navela da je u prethodnih pet godina više od dve stotine puta u Skupštini predlagala da se u Krivični zakonik unese samo jedna izmena da krivično delo kradje beba ne zastareva, a da su poslanici vladajuće većine odbili taj predlog svaki put i time ponovo naneli nepravdu i bol roditeljima koji su preživeli ono najgore.

"Sada ih Predlogom zakona Vlada ponovo ponižava i tera ih da istinu o svom nestalom detetu zamene za 15.000 evra. Neka oni koji to predlažu prvo kažu za koliko para bi se oni odrekli svog deteta, pa neka onda tu nepristojnu ponudu iznesu drugima", navela je Jerkov.
 
Ocenila je da će javno slušanje o zakonu o nestalim bebama koje će se održati 28. novembra biti prva prilika za roditelje beba koje su ukradene iz porodilišta da u Narodnoj skupštini govore o toj strašnoj temi.

Dodala je i da će to ujedno biti i najveća šansa da se nepravda reši i usvoje mehanizmi pomoću kojih bi oni saznali istinu o svojoj deci.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.